Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Welkom in het mooie Weert aan de Schelde

Weert een oord van ontspanning en rust.Weert het mooie Weert.

Te midden van groen en water ligt het mooie

Weert, een oase van rust en ontspanning .

Je kan er alles vinden zoals:

Leuke cafe 's en restaurants maar ook allerlei andere dingen.

Ons dorp Weert is overal gekend om zijn prachtige natuur.

Weert is groen.

Weert is Weert daar kan je niks aan veranderen.

Weert is een plaats om te ontdekken.

Zelfs in de winter blijf je komen met al de pracht die er

bestaat en die je niet kan vergeten.

Ik ga met jullie een visuele wandeling maken rondom Weert en

hoop dat jullie mee kunnen genieten met mij.

Ons mooie WEERT blijft je imponeren .

Het Sas is mooiste plekje van Bornem.

Het Sas is ook opgenomen als een van de meer dan 150 mooiste plekjes in Vlaanderen.Stijn Hermans.

De omgeving rond het Sas tussen De Schelde en de Oude Schelde werd ingehuldigd als mooiste plekje van Bornem. Pasar vzw organiseerde daarvoor een soort van verkiezing. Deze sociaal-culturele vereniging, die zoveel mogelijk mensen wil motiveren om hun vakantie en recreatie zo waardevol mogelijk in te vullen, ging op haar website namelijk op zoek naar mooie plekjes in Bornem.


'Daarbij konden mensen kiezen uit een aantal natuur plekken uit een shortlist', klinkt het bij Pasar vzw. 'Wie op zoek gaat naar de mooiste plekken van Bornem komt al snel bij kasteel d'Ursel of het kasteel Marnix de Sint-Aldegonde uit. Net omdat die locaties nogal voor de hand liggen, hebben we ze niet opgenomen in die shortlist. Als we kasteel d'Ursel bijvoorbeeld bij de keuzes hadden gezet, dan wisten we op voorhand welke plaats er zou winnen en dat was natuurlijk ook niet de bedoeling.' Naast het Sas waren ook de Notelaersdreef in Hingene en de kerkberm in Mariekerke opgenomen. In totaal ging het Sas met 39 procent van de 500 stemmen lopen.


Het Sas op de Oude Schelde is het oudste waterbouwkundig kunstwerk in ons land. Het werd in 1592 opgebouwd tussen de nieuwe loop van de Schelde en de Oude Schelde. Sinds 1961 raakte het sas in onbruik. In 2001 werden het sas en zijn omgeving volledig gerestaureerd.


Dat plekje is intussen ook opgenomen als een van de meer dan 150 mooiste plekjes in Vlaanderen. Ook in andere gemeenten ging Pasar met het jaarthema Buur Natuur namelijk op zoek naar de mooiste natuurplekjes. Aan de verkiezing hing ook een inhuldigingswandeling in de omgeving vast. De route van die wandeling kan je downloaden via de website van de vzw.

Wie sluit aan bij mijn

Weertse vrienden op Facebook ?

groetjes Rita

0